Amfetaminele Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Fumatul  Alcoolul  Cafeaua  Drogurile
Picture Picture Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Amfetaminele (Sulph, Whizz, Speed, Billy, Phets) Ce sunt amfetaminele?

Amfetaminele sunt droguri, medicamente care maresc viteza de reactie a corpului. Ele fac inima sa lucreze mai repede si pompeaza adrenalina in sistem. Initial sintetizate intre cele doua razboaie mondiale, au fost folosite ca drog militar pentru a le da soldatilor mai multa energie si a le mari viteza.

Uzul medical al amfetaminelor era un lucru obisnuit in anii 50 si 60 cand erau folosite in mod salbatic pentru combaterea depresiei si pentru scaderea in greutate. Oricum, marea majoritate a firmelor ce le produceau au fost incet eliminate de pe piata.

Cel mai comun tip de amfetamine int[lnite pe strazi este o pudra alba numita Amfetamina sulfat. Aceasta este o pudra produsa ilegal, cu concentratii diferite: intre 6% si 10% puritate care, de obicei, costa intre 5 si 10 lire sterline per gram si cu puritate intre 25 si 35% costa intre 25 si 35 lire sterline/gram.

Amfetaminele Sulfat pot fi prizate pe nas, linse de pe deget sau injectate. Unii le fumeaza, dar din cauza ca nu ard prea bine aceasta metoda nu este foarte intâlnita.

Exista de asemenea o forma de amfetamina, numita speed, in mod obisnuit numita gheata (dar si cristal, sticla si inghetata), desi este destul de rar intâlnita. Are efecte similare, dar dureaza pâna la 39 de ore si este considerata de profesionisti ca fiind mai puternica si produce o mai mare dependenta decât crack.

Efectele folosirii pe termen scurt

Amfetamina Sulfat da celor care o folosesc extra energie pentru 4-6 ore, previne somnul, reduce apetitul, mareste viteza inimii, accelereaza respiratia si dilata pupilele. Consumatorii acestei amfetamine se simt plini de energie, mai veseli si increzatori si din cauza acestor efecte exista un risc foarte mare al dependentei psihologice. Consumatorul poate simti de asemenea si o usoara senzatie de gâdilare când este atins.

Resursele de energie ale organismului sunt consumate rapid din cauza lipsei alimentelor, somnului si creste cerinta acestuia de noi resurse. Din aceasta cauza consumatorul se simte adesea obosit la cateva zile dupa folosirea drogului. Cu aceasta senzatie de oboseala consumatorii se pot simti de asemenea iritati, anxiosi si nelinistiti. Dozele mari, mai ales daca sunt repetate des in doar cateva zile, in unele cazuri, produc delir, panica, halucinatii si sentimentul de paranoia.

Consumul excesiv poate slabi consumatorul si rezistenta acestuia in fata bolilor, lucru care poate avea efecte secundare negative asupra sanatatii generale a consumatorului.

Efectele folosirii pe termen indelungat

Pentru a pastra efectul dorit, consumatorii trebuie sa mareasca dozele. Când se opresc, consumatorii sunt adesea depresivi, letargici si extrem de infometati. Amfetaminele nu fac decât sa anuleze senzatia de foame, inlocuind-o cu o senzatie de satietate.

Consumatorii inraiti risca afectarea vaselor de sange, a inimii mai ales cei care au deja probleme cu o mare presiune a sângelui, probleme cu inima si cei care fac exercitii de forta in timp ce iau drogul.

Consumatorii care sunt obisnuiti cu doze mari risca sa dezvolte crize de halucinatii, deziluzii si paranoia. Aceste situatii se pot dezvolta in clasice cazuri de psihoza paranoica din care dureaza luni de zile pentru a-si reveni sau care devin permanente.

Multe femei dintre cele care folosesc amfetamine constata ca menstruatia lor devine neregulata sau se opreste. Se stie ca folosirea de amfetamine si contraceptive duce la cresterea presiunii sângelui, care in timp mai indelungat afecteaza inima, vasele de sânge si ficatul. Mai mult, amfetaminele pot diminua efectul pastilelor contraceptive a caror eficienta scade simtitor.

Sfaturi de siguranta

    Este posibil sa supradozati amfetaminele, fapt care duce la efecte negative asupra organismului si chiar la moarte.

    Orice persoana care ia amfetamine pe perioade indelungate de timp este sfatuita sa ia complexe de multi-vitamine si suplimente de calciu si sa fie atenta la fluctuatiile greutatii si pastrarea acesteia.

    Evitati sa va injectati speed. Acest lucru va poate afecta negativ organismul si imprumutul de ace poate transmite, boli si virusuri cum este HIV.

 Marijuana
 Cocaina
 Heroina
 Amfetaminele
Picture
Picture
Picture
Picture
[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture