Banana Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Plante medicinale  Fructe&Legume  Soia  Tratamente
Picture Picture Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Banana

 Banana
 Marul
 Lamaia
 Pepenele
 Maslinul
 Cartoful
 Ceapa
 Morcovul
 Spanacul
Picture Picture

Banana este o planta, care se dezvolta foarte bine in mediul tropical si subtropical. Contrar parerii generale, banana nu este un copac, ci o planta gigant. Prima tara din Europa care a importat banana a fost Grecia, in perioada antica. Se spune ca Alexandru cel Mare a calatorit in India si a ramas surprins de o planta neobisnuita, care era, de fapt, banana. Numele sau vine de la cuvintul arab "banan", care insemana "deget".

Picture
Picture
Picture
Picture

Banana este o importanta sursa de energie, continind o cantitate mare de vitamine si minerale care se digera foarte repede. Banana are, in compozitia sa, trei tipuri de zaharuri: fructoza, sucroza si glucoza, combinate cu fibra. Acest fruct contine o cantitate de carbohidrati de doua sau de trei ori mai mare decit cea din alte fructe, cum ar fi lamiia, marul, portocala, piersicile, strugurii.

Cercetatorii au descoperit ca doua banane asigura energie organismului, pregatindu-l pentru efort sustinut timp de 90 de minute. O banana este o optiune buna pentru micul dejun, avind in vedere ca 100 de grame contin 0,5% grasimi, ceea ce reprezinta de 80 de ori mai putin decit grasimile dintr-un hamburger. Ingredientele bananaei dau organismului energie pe o perioada mai mare de timp decit o fac multe alimente, crescind, in acelasi timp, atentia si puterea de concentrare. Si tu poti adopta acest obicei bun, mincind o banana dimineata sau cind ai putin timp, la serviciu, sau dupa masa de prinz, pentru a da organismului energia necesara in timpul zilei. In plus, o banana pe zi reduce riscul cresterii presiunii arteriale. Cercetatorii au descoperit ca doua banane pe zi diminueaza cu 10% presiunea arteriala, datorita cantitatii ridicate de potasiu si a unui procent scazut de sodiu continute.

La bucatarie Banana poate fi folosita ca indulcitor la prajituri, dind, totodata, si aroma. De asemenea, poate fi pasata si folosita ca ingredient de baza la inghetata. Un desert gustos este banana flambata servita cu inghetata. In multe tari din Asia si din America Latina, frunzele de banana sint folosite ca ornament pentru diverse salate. De asemenea, frunzele sint folosite pentru impachetarea alimentelor, in locul foliei de aluminiu. In Malaezia, floarea de banan este folosita la mincaruri.

Sus

Picture
Picture
Picture
Picture
[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture