Ceapa Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Plante medicinale  Fructe&Legume  Soia  Tratamente
Picture Picture Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Ceapa - iubita si nesuferita!

 Banana
 Marul
 Lamaia
 Pepenele
 Maslinul
 Cartoful
 Ceapa
 Morcovul
 Spanacul
Picture

Ceapa simboliza, pentru egipteni eternitatea. Apoi a fost mincarea saracului, pentru ca acum sa ramina un aliment gustos, care da savoare mincarurilor. Istoria cepei se pierde departe, in timp, spre anul 3200 i.Hr., in Egiptul antic. Multe desene prezinta aceasta planta, care era foarte apreciata in acele timpuri si simboliza eternitatea. Linga mumia faraonului Ramses al IV-lea, istoricii au gasit ceapa. Investigind, ei au descoperit ca un cos cu ceapa era un dar pretios la inmormintari, gest aproape la fel de important cu a darui un

Picture
Picture
Picture
Picture

cos cu piine. In perioada antica se credea ca ceapa da putere, si, de aceea, era preferata de soladti, inainte de a merge la lupta.

Inaintind spre vremurile noastre, ceapa este des asociata cu mincarea saracului. La tara, multi obisnuiau sa o manince cu piine sau sa o combine cu bere. Turcii au creat o poveste despre "afurisita" ceapa, care face oamenii sa plinga. Astfel, se spune ca atunci cind Lucifer s-a razvratit si a ajuns in Iad, unde a pasit cu piciorul sting a crescut usturoi, iar unde a calcat cu dreptul, in timpul taierii, este eliberata si irita tesutul ocular.

Dar ceapa face si bine, intrucit contine si multe substante hranitoare. Datorita substantelor antibiotice, este folosita ca antiseptic, emolient in infectii faringiene si in astm alergic. De asemena, este unul din cele mai puternice hipoglicemiante, fiind in mod special recomandata diabeticilor. Pentru a avea efect imediat, specialistii recomanda consumul sucului proaspat de ceapa, 100-200 de grame pe zi sau a decoctului din 2 lingurite de ceapa tocata marunt in 200 ml apa. Sucul proaspat se poate obtine prin raderea bulbului pe razatoarea mica sau cu ajutorul robotului de bucatarie.

Ceapa este bogata in vitamina C si fibra. Este ideala in alimentatie, intrucit nu contine grasimi. In lume, Libia este cel mai mare consumator de ceapa, cu 33 de kilograme ce revin unei persoane intr-un an. Dar ceapa este pretuita in bucatarie si in Franta, unde se prepara mincare de ceapa sau piure, servit cu friptura de miel. Britanicii pregatesc supa de ceapa. Pentru a putea curata ceapa fara probleme, tine-o inainte de a o curata in frigider, timp de jumatate de ora, sau in apa foarte rece. Asa nu vei mai plinge!

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture