Planul de 5 zile  Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Fumatul  Alcoolul  Cafeaua  Drogurile
Picture Picture Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

<<Pericolele fumatului

Planul de 5 zile impotriva fumatului >>

<<Cum sa ma las de fumat?

PLANUL DE 5 ZILEPENTRU RENUNTAT LA FUMAT

Acest plan este elaborat de o echipa de specialisti americani si a dat rezul- tate deosebite : 14 milioane de oameni din toata lumea au renuntat la fumat. Va intrebati:”Dar eu...? Voi reusi?” Cu siguranta!!! Mult succes!

ZIUA 1

Hotaraste-te sa te lasi de fumat! ALEGE SA NU FUMEZI ! hrana: in aceste 24 de ore doar fructe; apa 6-8 pahare de apa/zi; exercitii de respiratie adanca; mers pe jos in aer liber; -NU UITATI:POFTA DE FUMAT DUREAZA DOAR . . . 3 MINUTE! REZISTATI! cand simtiti ispita beti apa, exercitii de respiratie si mers pe jos! -NU UITATI: VRETI SA VA LASATI DE FUMAT!

ZIUA 2

In toata perioada programului nu consumati cafea; cofeina si nicotina : starnesc pofta una dupa cealalta alimentatia influenteaza gandurile, activitatea creierului: in perioada programului nu consumati deloc dulciuri, prajituri, inghetata, sucuri; simptomele ce apar sunt normale: crampe la ceafa, picioare, dureri de cap, insomnie sau somnolenta, dureri la stomac; simptomele trec in 2-3 zile; hrana:adaugati la fructe si zarzavaturi;-NU UITATI: VRETI SA VA LASATI DE FUMAT! POFTA DUREAZA DOAR 3 MINUTE!APA, RESPIRATIE, MERS PE JOS!

ZIUA 3

Curatati lucrurile imbibate de tutun (scaun, huse de la masina . . . ) in perioada programului :fara alcool (diminueaza capacitatea de a judeca si puterea de vointa) nu prea multa mancare la o masa (cumpatare : o digestie grea are nevoie de mult sange pe care-l ia de la creier, aducand moleseala, lenevie si scaderea capacitatii de a judeca corect) hrana:adaugati lactate(branza, cas) -NU UITATI: VRETI SA VA LASATI DE FUMAT! POFTA DUREAZA DOAR 3 MINUTE! APA, RESPIRATIE, MERS PE JOS!

ZIUA 4

ATI TRECUT DE GREU!acum puteti simti mai bine gustul mancarurilor; veti avea un ten colorat si viu; dinti si dantura alba; miros placut, economii financiare!!! hrana: largiti varietatea de alimentereduceti cantitatea de carne si mariti cantitatea de cereale, verdeturi, zarzavaturi, fructe : veti avea o minte agera! va scadea pofta de cafea si tutun;bucurati-va ca cei apropiati va apreciaza efortul facut si reusita -NU UITATI!VRETI SA VA LASATI DE FUMAT!POFTA DUREAZA DOAR 3 MINUTE!APA, RESPIRATIE, MERS PE JOS!

ZIUA 5

Controlul greutatii:nefumatorii au un ritm metabolic mai lent decat fumatorii;exercitii in aer liber (in afara de munca zilnica) : mers pe jos, bicicleta, inot,etc. reduceti cantitatea grasimilor rafinate (uleiuri, unt, preparate din carne)mariti cantitatea de zarzavaturi, cereale, fructe; daca e posibil, folositi paine integrala in loc de cea alba;reduceti consumul de zahar (dulciurile) Formati-va obiceiul de a manca corect! mancati ca un "imparat" dimineata, ca un "print" la pranz si ca un om sarac seara!nu mancati nimic intre mese!-DOAR APA! (nici cafea, dulciuri, fructe etc. ) fiecare gustare intre mese mareste nivelul lipidic in sange : de aici imbolnavirile de inima si cele arteriale;5-6 ore intre mese (asa nivelul lipidic scade;) aceste obiceiuri nesanatoase duc si la ingrasare ; evitandu-le nu veti avea probleme!CONTINUATI aceste sfaturi ca o regula generala a vietii dumnevoastra:

VETI FI MAI FERICIT, ECHILIBRAT, SANATOS!VETI FACE ECONOMII SERIOASE IN BUGET! FAMILIA SE VA BUCURA!FELICITARI PENTRU REUSITA !!!

Picture
[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture