Gastrita Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Plante medicinale  Fructe&Legume  Soia  Tratamente
Picture Picture Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Retete naturiste de tratare a gastritei

 Cardiovasculare
 Gastrita
 Fitoterapia
 Reflexoterapia
Picture
Picture

Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului, evoluand acut sau cronic. Multe plante pot fi folosite pentru tratarea interna a acestei boli.

Retete utilizate

Anasonul - infuzie din 6-8 fructe, la 100 ml. apa clocotita. Se lasa acoperita 10 - 15 minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, in 2-3 reprize.

Cerentelul - decoct din 2 lingurite pulbere rizom si radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 25-30 de minute si apoi se strecoara. Se bea dimineata, pe stomacul gol, neindulcit.

Picture
Picture
Picture

Coada soricelului - decoct din 10 g. flori si frunze uscate, la 1 litru de apa. Se fierbe pana scade la jumatate si apoi se strecoara. Intreaga cantitate se bea in cursul unei zile.

Galbenelele - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa (250 ml). Cantitatea se bea in cursul unei zile, de preferinta pe stomacul gol.

Hameiul - infuzie dintr-o lingurita de conuri uscate, maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea cate o cana dupa mesele principale.

Levantica - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.

Macesul - decoct din 2 linguri de fructe, la 500 ml. de apa. Se fierbe numai 5 minute. Cantitatea se bea in cursul unei zile.

Maghiranul - infuzie dintr-o lingurita de planta maruntita sau pulbere de planta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.

Musetelul - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (200 ml.). Se beau 2 cani pe zi, pe stomacul gol. Extractie dubla: se amesteca la rece, timp de 30 de minute, 1-2 lingurite de flori, intr-o jumatate cana de apa; se filtreaza, iar florile se infuzeaza cu alta jumatate de cana cu apa clocotita. Cele doua lichide se amesteca. Se bea in cursul unei zile, in doua reprize, pe stomacul gol.

Patlagina - infuzie din 2 linguri de frunze, la o cana cu apa (200 ml). Se ia cate o lingura, la 3 ore.

Rostopasca - infuzie dintr-o jumatate lingurita pulbere planta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau cate 1-2 linguri, la 3 ore.

Salcamul - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2 cani pe zi, intre mese.

Sunatoarea - infuzie din 1-2 linguri de planta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi.

[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture