Marijuana Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Fumatul  Alcoolul  Cafeaua  Drogurile
Picture Picture Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Efectul marijuanei asupra corpului omenesc

 Marijuana
 Cocaina
 Heroina
 Amfetaminele
Picture

Dupa trei sau patru decenii de studii în acest domeniu, cercetatorii au gasit dovezi referitoare la efectele daunatoare ale fumatului asupra cailor respiratorii.

Fumatul marijuanei este, de asemenea, nociv. Actul fumatului este legat de aparitia asmului, bronsitelor, emfizemelor, a afectiunilor cardiace si a numeroase forme de cancer, vizand în special plamanii.

Fumatul este, de asemenea, legat de cresterea complicatiilor din timpul sarcinii si a travaliului. Un copil cu mama fumatoare poate avea o greutate mai mica la nastere decat copilul unei nefumatoare.

Picture
Picture
Picture
Picture

Fumul tigarilor cu marijuana contine multe dintre substantele specifice fumului de tigari obisnuite, cum ar fi monoxidul de carbon si gudronul. Pe de alta parte însa, contine si alti ingredienti: marijuana are 50% mai mult gudron decat tutunul, fumul sau este înca si mai iritant si are un efect si mai puternic asupra cailor respiratorii superioare (sinusurile si laringele). De asemenea, irita si traheea si bronhiile si cu cat fumul este mai adanc tras în plamani si retinut la acest nivel mai mult timp, cu atat este mai mare si gradul de intoxicare.

Fumul lezeaza tesuturile si celulele plamanilor responsabile cu apararea împotriva virusilor si infectiilor. Este foarte posibil ca fumatul marijuanei, ca si cel al tutunului, sa cauzeze tumori canceroase.

Existaîn marijuana ciuperci, bacterii, ierbicide si alte substante chimice care pot contamina planta însasi si dauna plamanilor sau altor organe. Ierbicidele, în special una numita paraquat poate afecta plamanii, inima, ficatul, glandele suprarenale, muschii, splina si cortexul (acea parte a creierului care "gandeste").

Munca inimii este îngreunata. Cresterea numarului de batai ale inimii si a presiunii sangelui poate fi comparata cu aceea pe care o sufera o persoana aflata intr-o stare de stres extrem. Totodata, presiunea sangelui poate scadea pana la valori anormale. Are loc cresterea nivelului de monoxid de carbon si descresterea nivelului de oxigen.

De asemeni, sistemul imunitar, care protejeaza organismul împotriva virusilor, bacteriilor si infectiilor. Marijuana afecteaza, de asemenea, si sistemul imunitar care protejeaza omul împotriva virusilor, infectiilor si bacteriilor. S-a mai descoperit ca aceasta interfereaza cu celulele care joaca un rol important in lupta împotriva virusilor si cancerului. Folosita ocazional, marijuana poate stimula sau inhiba performantele sexuale, dar utilizatorii frecventi se plang de o descrestere a apetitului sexual.

Numarul spermatozoizilor descreste si mobilitatea le este diminuata, ceea ce poate avea importante efecte în fertilitate. Marijuana poate afecta sistemul endocrin care controleaza hormonii si metabolismul si poate cauza o crestere a situatiilor de dezagregare a cromozomilor si astfel a defectelor la nastere ale copiilor.

Este stiut ca marijuana cauzeaza modificari asupra chimismului creierului. Este inhibata actiunea acetilcolinei -un neuron ce transfera informatia de la o celula la alta- explicandu-se astfel efectul negativ al marijuanei asupra memoriei.

Fumatul marijuanei are un spectru larg de implicatii si la nivelul comportamentului si starilor afective. Ea împiedica coordonarea miscarilor, pierderea abilitatilor si a functiilor perceptuale si senzoriale. Rapidele schimbari de stare pot produce scurte perioade de anxietate, confuzie sau chiar forme asemanatoare nebuniei.

În concluzie marijuana este un drog care nu trebuie folosit nici macar accidental.

Dependenta de marijuana

O serioasa amenintare cauzata de utilizarea repetata a oricarui tip de drog, inclusiv marijuana, este folosirea abuziva a acestuia. Cei ce abuzeaza de un drog sunt aceia care nu numai ca il folosesc in mod curent, ci cred ca nu pot trai fara el. Aceasta stare este numita“dependenta”.

O persoana care abuzeaza de marijuana sau de oricare alt drog, actioneaza in general astfel datorita unor probleme de natura psihologica. Abuzul de marijuana trebuie tratat in acelasi fel ca in cazul abuzului de oricare alt drog: cu suport psihologic din partea unui personal calificat, cat si din partea familiei si prietenilor.

In timp ce unii consumatori de marijuana sunt deschisi in a admite acest lucru, cei mai multi il ascund. Este mult mai usor de recunoscut un prieten sau o ruda consumatoare de marijuana, deoarece putem mult mai usor observa schimbarile de comportament.

Unele semne de avertisment in cazul abuzului de marijuana sunt:

(1) ochi iritati,(2) tuse cronica,(3) tinuta neingrijita, (4) menstra neregulata la femei,(5) iritabilitate, (6) lapsusuri, (7) schimbari recente, vizibile, de personalitate, (8) paranoia, suspiciune si ostilitate, (9) stari de trecere de la pasivitate la agresivitate fara un motiv clar, (10) stare de oboseala si apatie sau de depresie si letargie, (11) dificultati de vorbire, (12) schimbarea dietei alimentare, (13) scadere brusca a realizarilor scolare, (14) posesie a oricarui drog,(15) disparitia nejustificata a unor sume de bani ai familiei, (16) acuzarea unor stari neplacute in mod frecvent, fara gasirea unor explicatii de ordin medical, (17) probleme relationale sau frecvente dispute cu prietenii, (18) comportament ascuns, incluzand instrainarea si retragerea,(19) permanente discutii despre marijuana sau utilizarea ei.

Daca cineva observa o combinatie a acestor simptome la o persoana pe care o iubesc sau la care tin, utilizatorul trebuie sa fie pus in fata acestora si indrumat sa se trateze.

Dependentul lasa adesea urme ale utilizarii drogului, ca strigat de ajutor si atragere a atentiei.

[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture