Maslinul Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Plante medicinale  Fructe&Legume  Soia  Tratamente
Picture Picture Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Maslinul

 Banana
 Marul
 Lamaia
 Pepenele
 Maslinul
 Cartoful
 Ceapa
 Morcovul
 Spanacul
Picture
Picture

Maslinul este, in Grecia, darul zeilor, simbolul intelegerii si pacii, iar uleiul de masline, simbol al puritatii si simplitatii. Uleiul de masline este, de fapt, un suc de fructe. Avind in vedere ca e natural, nu e de mirare ca are atitea proprietati curative. Procedura dupa care se obtine uleiul este simpla: maslinele se curata si se piseaza, dupa care sucul obtinut este centrifugat pentru extragerea apei. Rezultatul: cel mai sanatos ulei. Proprietatile benefice pentru organism se datoreaza acizilor grasi nesaturati, prezenti in proportie de 75%, care au rol in digestie.

Picture
Picture
Picture
Picture

Specialistii au descoperit ca acizii grasi nesaturati din uleiul de masline sint similari celor prezenti in laptele matern. Astfel se explica de ce aceasta substanta este tolerata foarte bine de organism. Uleiul de masline are rol pozitiv in metabolismul complex al lipidelor, fiind recomandat persoanelor cu afectiuni biliare si ale intestinului.

Cercetatorii au descoperit ca previne aparitia bolilor cardio-vasculare si cresterea colesterolului in singe. Uleiul de masline mai este recomandat pentru persoanele cu par uscat si pentru tratarea unghiilor. In bucatarie, uleiul de masline poate inlocui obisnuitul ulei de floarea soarelui la orice preprarat, la salate, mincaruri cu peste sau dulciuri. Pentru mincarurile mai aromate se recomanda un ulei cu o aroma mai puternica.

In general, uleiul de masline fabricat in tarile mediteraneene este mai tare. In lume, foarte multe tari produc acest ulei, cum ar fi: Grecia, Algeria, Argentina, Cipru, Israel, Turcia, SUA, dar producatorii de baza ramin Spania (30% din productia mondiala) si Italia (24%)

Atentie!Alege sticlele pe care scrie "ulei de masline extra virgin". Aceasta expresie certifica faptul ca uleiul a fost obtinut la rece, fara interventia altor substante chimice. Pastreaza uleiul ferit de lumina si caldura, de preferabil in camara. Poate fi conservat si in frigider, dar se ingroasa si va trebui usor incalzit, inainte de folosire.

Picture
Picture
Picture
Picture
[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture