Pepenele Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Plante medicinale  Fructe&Legume  Soia  Tratamente
Picture Picture Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Pepenii

Apreciat pentru dulceata si aroma sa, pepenele, verde sau galben, este un izvor de sanatate, un simbol al vacantei, al caldurii si soarelui binefacator al verii. Tocmai pentru ca pepenele verde contine foarte multa apa, multi il considera a fi un foarte bun mijloc de a stinge setea. Dar nu e numai atat, pentru ca in acest fruct se gasesc multe substante nutritive, care va aduc sanatate si o stare de bine. Pepenele verde, care poate cantari pana la 20 de kilograme, dar si pepenii galbeni, sunt ca niste baterii pentru organismul uman, intrucat ascund in miezul lor dulce o multime de vitamine si minerale foarte importante pentru organism pe timpul verii. Fructul are un continut mare de betacaroten, o substanta foarte importanta, care se transforma in organism in vitamina A, considerata a fi "vitamina ochilor".

 Banana
 Marul
 Lamaia
 Pepenele
 Maslinul
 Cartoful
 Ceapa
 Morcovul
 Spanacul
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Vitamina A actioneaza benefic si asupra acelor celule din creier care sunt raspunzatoare de memorie, protejeaza mucoasele impotriva acizilor agresivi, ne protejeaza de radicalii liberi, ca si de bacteriile si virusii cu care avem, practic, un contact permanent. Pepenele este benefic in:

Arterioscleroza. Pepenii contin foarte mult niacin (vitamina B), care are ca rol si scaderea procesului de calcifiere a vaselor de sange.

Picture
Picture
Picture
Picture

Anemie. Pepenii contin acid folic, care are ca rol hranirea celulelor cu oxigen si stimularea cresterii si participa la crearea globulelor albe si rosii din sange.

Caderea parului. Vitamina si acizii folici intaresc radacina parului. Pepenele contine si mangan, care previne albirea inainte de vreme.

Sarcina. Lipsa acizilor folici poate fi cauza avorturilor spontane sau a nasterilor premature.

Gripa de vara. Vitamina C impreuna cu vitamina A protejeaza mucoasele.

Arsuri solare.Vitamina A si vitamina C participa intens la refacerea pielii, daca se aplica pe zona afectata piure dintr-o bucata de pepene. Piele uscata. Combinatia de apa si vitamina A protejeaza pielea de o uscare exagerata cauzata de caldura si de razele solare.

 

[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture