Temperanta Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Nutritie  Exercitiu fizic  Apa  Soare  Temperanta  Aer  Odihna  Echilibru spiritual
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Temperanta

Acest factor este cel mai cuprinzator dintre cei 8 factori, pentru ca are de aface cu nutritia, exercitiul fizic, apa, soarele, aerul, odihna. Este factorul de balanta, care stabileste cand incepem si cand incheiem.

Prin temperanta se intelege mai mult decat cumpatare in lucrurile care ne sporesc sanatatea, ci si abstinenta de la ce ne distruge sanatatea. Cu masura din ce e bun si deloc din ce ne face rau. Pentru a cunoaste aspectul de abstinenta al temperantei, vezi Vicii.

Cumpatarea va va ajuta in mentinerea greutatii corporale, ferirea de urgente la doctor. De asemenea oamenii cumpatati sunt feriti de bolile cardiovasculare. Prin temperanta se diminueaza stresul, iar organismul nu este suprasolicitat. Exagerarea nu a facut nimanui nici un bine. Si in domeniul sanatatii, echilibrul este fara doar si poate unul din cei mai necesari factori. Vezi si Postul.

Mens sana in corpore sano. Nu putem vorbi de o minte sanatoasa intr-un corp bolnav. Temperanta este unul dintre cele mai importante aspecte ale sanatatii mintii. O minte bolnava exagereaza. Insa o minte sanatoasa isi cunoaste limitele. De aceea omul nu poate fi luat decat intreg: fizic, mental si spiritual.

Picture
[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture