Apa  Picture
Picture Picture
Picture
 Nutritie  Exercitiu fizic  Apa  Soare  Temperanta  Aer  Odihna  Echilibru spiritual
Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii
Picture

Apa este un element esential care mentine supletea si tineretea pielii. Atunci cand pielea pierde apa, odata cu aceasta ea pierde si substante minerale si organice complexe si astfel, tesutul imbatraneste. De aceea, este absolut necesar sa mentinem acest echilibru hidric al stratului cornos , respectiv intre apa care exista in piele si cea absorbita. Este recomandat, in consecinta, sa folosim produse active, bogate in substante minerale si biostimulatori.

Pentru prevenirea imbatranirii tenului trebuie sa asiguram organismului o hidratare corecta, de cel putin 2,5 litri de apa pe zi (cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala).

Este, de asemenea, recomandata folosirea apei minerale atat pentru uz intern cat si extern (cu exceptia persoanelor cu afectiuni cardiace). Prin pulverizarea apei minerale pe fata, gat, decolteu, se va tonifica pielea, conferindu-i un aspect intinerit, timp indelungat.

Pentru o curatire eficienta a pielii se recomanda efectuarea de bai de abur o data la 2 saptamani pentru tenul gras si o data pe luna pentru tenul uscat.

Baile de sanatate:

Stari de nervozitate:1 saculet cu 2 pumni de flori de tei in apa din cada, sau 1 saculet cu 500g taratecirculatia periferica

Stari de oboseala:baie de alge - are efect tonic, relaxant si dezintoxicant;  catifeleaza pielea si amelioreaza 

Pentru slabit:se dizolva in apa de baie 1 kg sare marina. Dupa baie faceti un dus cald, va musetelul datorita actiunii sale antiinflamatoare si dezinfectantainfasurati bine intr-un prosop de baie, va intindeti in pat bine acoperita si ramaneti o jumatate de ora, timp in care veti transpira din abundenta. Faceti apoi un dus caldut.

Pentu infectii la nivelul pielii:musetelul datorita actiunii sale antiinflamatoare si dezinfectanta

Pentru piele iritata: bai cu coaja de stajar sau ace de conifere, cu efecte calmante si stimulative.

Pagina 1 <<

[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture