Apa Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Nutritie  Exercitiu fizic  Apa  Soare  Temperanta  Aer  Odihna  Echilibru spiritual

>> Pagina 2 Baile de sanatate

 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Apa

Apa - elementul vital al vietii - este nelipsita din repertoriul terapiei naturiste. De la banala apa minerala si termala, de la izvoarele cu apa cristalina care se rostogoleste pe trupul rece al colosilor de piatra si pana la cele mai moderne complexe sanatoriale, apa curge, stiuta sau nestiuta, pentru a imbogati evantaiul remediilor naturale. O baie rece sau racoritoare este un excelent mijloc de intarire a corpului. Baia calda deschide porii si ajuta la indepartarea toxinelor din corp. Baile calde si caldute linistesc nervii si fac sangele sa circule deopotriva prin toate partile corpului.

Stiati ca?

Doua treimi din greutatea corpului nostru este apa. Toate reactiile chimice din organism se desfasoara in apa. Functiile vitale sunt posibile doar in prezenta apei. Apa mentine constanta temperatura corpului. Zilnic, prin rinichii nostri, trec 10.000 de litri de apa. Aceasta apa este eliminata continuu, de aceea ea trebuie inlocuita. Necesarul zilnic de apa este de 1,5 - 2 litri.

Introdusa in organism, dupa ce sta 15-45 minute in stomac, apa trece in intestin, apoi in limfa (lichid care spala toate celulele) si sange si de aici in interiorul organelor, pe care le hraneste si le spala, iar apoi urmeaza un traseu invers, spre organele de eliminare (rinichi, piele).Semnalul ca organismul are nevoie de apa este dat de senzatia de setePentru a sti daca bem suficienta apa, un test simplu, la indemana

Picture

 oricui, este sa verificam culoarea urinei. Este bine atunci cand aceasta este incolora sau de culoare galben deschis.Apa nu se bea in timpul mesei, pentru ca incetineste digestia, racind si diluand sucurile gastrice. Incetinirea digestiei are urmatoarele consecinte:Alimentele stau mai mult timp in stomac, il suprasolicita si il predispun la imbolnaviri.

Alimentele trec prin intestin inainte de terminarea digestiei gastrice (diluarea sucului gastric duce la micsorarea capacitatii de dezinfectare a alimentelor, marindu-se riscul de trecere in intestin a unor microbi si virusi care dau infectiile intestinale; omul percepe aceasta prin senzatia de balonare). Este bine ca apa sa se bea cu cca. 30 de minute inainte de masa, deloc in timpul mesei si din belsug intre mese.In uz extern, apa se foloseste pentru curatirea corpului nostru. Este bine ca zilnic sa facem dus, sa ne spalam cat mai bine si saptamanal sa facem baie generala.

>> Pagina 2 Baile de sanatate

[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture