Fructe&Legume Picture
Picture Picture
Picture
Picture Picture
 Plante medicinale  Fructe&Legume  Soia  Tratamente
Picture Picture Picture Picture
 Home
 Factori
 Slabire
 Natural
 Vicii

Ce poate fi mai bun decat sucul natural de fructe? (Fructele in sine)

 Banana
 Marul
 Lamaia
 Pepenele
 Maslinul
 Cartoful
 Ceapa
 Morcovul
 Spanacul
Picture

 Desigur, toate sucurile de fructe din comert contin vitamina C si alte vitamine dar chiar si sucurile 100% naturale contin zahar. Puteti avea parte de aceleasi elemente nutritive, vitamine si arome insa fara calorii. Pentru corpul dumeavoastra nu e nici o diferenta daca zaharul vine din sucul de fructe din sucuri acidulate sau din bomboane. Desigur ca valoare nutritiva a unui suc din fructe este mai mare decat aceea a unui suc acidulat dar

Picture
Picture
Picture

cantitatea de zahar este mult mai mare decat cea gasita in fructul in sine. Fructele proaspete au fibre de care corpul dumneavoastra are mare nevoie, iar fibrele nu se gasesc in sucuri.

Picture
Picture

In legume si fructe se afla elixirul tineretii

In compozitia fructelor si legumelor se ascunde elixirul tineretii. Este concluzia mai multor studii, de care Organizatia Mondiala a Sanatatii ne recomanda sa tinem seama. Autorii studiilor sustin ca in miezul furctelor si legumelor se gasesc polifenoli, substante care au capacitatea formidabila de a ne proteja de multe boli.

Pornind de la aceste concluzii, Organizatia Mondiala a Sanatatii ne sfatuieste sa mancam, zilnic, cel putin cinci fructe si legume. De ce? Pentru ca fructele si legumele sunt o sursa foarte importanta de vitamine si de fibre. Un raspuns pe care il stim deja. In schimb nu prea stim ca in fructe si legume putem descoperi si polifenoli, compusi care creeaza un scut protector in fata bolilor. Polifenolii sunt substante care au proprietati antioxidante. Ei realizeaza un control asupra radicalilor liberi substante care favorizeaza imbatranirea celulelor , nepermitand formarea lor in exces. Prin acest mecanism, polifenolii ne apara de numeroase boli.

INIMA. In cadrul aceluiasi congres, participantii au insistat asupra beneficiilor pe care le prezinta polifenolii in diminuarea riscurilor bolilor cardiovasculare. Astfel, polifenolii regleaza nivelul colesterolului, impiedicand astfel obturarea arterelor.

CANCER. S-a dovedit in timpul aceluiasi congres ca polifenolii previn formarea tumorilor, prin actiunea directa asupra modificarilor genetice nocive.

OSTEOPOROZA. Unii polifenoli pot actiona similar hormonilor. Este cazul izoflavonelor din soia, care au actiune benefica asupra sistemului osos.

Picture
Picture
Picture
Picture
[Home] [Factori] [Slabire] [Natural] [Vicii]
Picture